domingo, 6 de marzo de 2011

EL REI DE LA MAGIA

El primer cop que vaig entrar en la tenda del carrer Princesa, 11, tenía 9 anys. Em va atendre un senyor de cabell blanc que destilaba carisma només amb la manera de enraonar. Era ni mes ni menys que el Sr. Carl Bucheli, a.c.s. Recordo que li vaig dir concretament que m'agradaba la magia i havía tingut varies capses de magia, pero que volía fer quelcom seriós a partir d'ara. Em va contestar que es necessitaban anys per fer quelcom seriós en un perfecte català. Ni de bon troç, em podía imaginar que aquell home havia recorregut diversos escenaris i la seva experiencia i trajectoria artística era aval suficient com per dir-me aixo amb aquella seguretat pasmosa.

Properament em va invitar a veure un joc que deia era molt senzill per començar i que ara amb el temps encara no he vist a practicament ningú correctament. Es tractaba ni mes ni menys del jocs dels llapiços de colors que es col.locaban dins una capsa de llumins, embolicats amb un paper de seda color vermell i ell esbrinaba quin tenía amagat l'espectador i quin estaba a la capsa. Tot un miracle a les seves mans. Em va deixar pensant una estona i despres de descartar la posibilitat de que fos casualitat, donçs el va repetir 3 cops, em vaig queda maravellat i el maravellós mon darrera d'aquest senzill joc pasa a formar part del meu repertori de mag en ambits familiars.

Despres de les seves concretes explicacions i consells, assajar-lo repetidament perque sembles que no tocaba maï la capsa en el transcurs del joc, em vaig atrevir a presentar-ho a la familia en una reunió de cap de setmana, obtenint molts aplaudiments despres de repetir-ho tambè tres vegades.

Llavors es quan vaig entendre la importancia de la estrategia en la técnica del joc que estas presentant i el tractament del material empreat en cada moment.

Tota una lliço de magia que en va fer endinsar-me encara mes cada cap de setmana en aquella botiga que avui en día te altres perspectives molt mès ambicioses.

Una abraçacadabrada de,

Francesc-Amílcar Riega i Bello.

No hay comentarios: